torstaina, elokuuta 11, 2005

Elokuinen kuvausreissu

Viime viikon torstaina 3. elokuuta oli suunnittelemamme kuvausreissun aika. Kohteina olivat Elimäki, Kausala, Jaala ja Valkeala. Heti aamusta asti oli sopivan lämmintä, ja aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta. Lähdimme matkaan aamupäivästä ja saavuimme ensimmäiseen kohteeseemme Elimäelle puoli yhdentoista aikaan. Aloitimme kuvaamisen ja mietimme samalla sekä keskustan vahvuustekijöitä että parannettavia asioita. Kiersimme kylää ristiin rastiin ja poikkesimme myös paikallisessa maaseutumuseossa. Noin tunnin rypistyksen jälkeen saimme työmme valmiiksi.
Elimäeltä jatkoimme Kausalaan, jossa suuntasimme heti syömään Lounas Café Kanttiinaan. Metsästäjänleikkeet tuhottuamme kuvasimme keskustaa antaumuksella, haastattelimme ihmisiä ja lähtiessä nautimme torilta ostamistamme jättelötötteröistä.
Matkalla kolmanteen keskukseemme pistäydyimme ottamassa muutaman kuvan Iitin golkentältä. Jatkoimme ajamista. Ennen Jaalaa oleva silta oli poikki, joten pääsimme kiertämään muutaman kilometrin ylimääräisen soratiereitin Kimolan kautta. Kunnan keskusta oli suhteellisen nopeasti läpi kuljettu ja päätimme kasvattaa kuvausmateriaalin määrää Verlan tehdasmusolla, joka oli valittu UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 1996. Hyvin kansainvälisen näköinen Verla puhalsi keskieurooppalaista henkeä suomalaisen maaseudun keskelle. Ihastelimme paikan tyyliä kotvasen aikaa, mutta työtä oli vielä jäljellä ja siirryimmekin sillan kautta Valkealan kunnan puolelle.
Ajomatkaa keskustaan oli jonkin verran ja sinne ehtiessämme kello oli jo pitkällä iltapäivää. Taas kamera rohkeasti käteen ja tallentamaan Valkealan kesää muistikortille. Osuuspankin luona sattui päivän ensimmäinen takaisku. Kameran akku hönkäisi viimeisen kerran ja samassa kuvausryhmämme otsasuonet alkoivat tykyttää pahaenteisesti. Onneksi vara-akku oli ladattu, ja huokaisimme helpotuksesta. Jatkoimme kierroksemme loppuun ja pääsimme hyvillä mielin kotimatkalle onnistuneen päivän jälkeen.
Lähetä kommentti