tiistaina, helmikuuta 06, 2007

Hiljaiselao Blogissa

Tervehdys, en ole kirjoittanut Taajamiin pitkään aikaan. Uudet tuulet ovat puhaltaneet ja olemme panostaneet paljon tuote- ja menetelmäkehitykseen. Bloggaaminen yleistyy Suomessa ja Social Collaboration on saamassa ja jalansijaa.


Kansainvälinen yhteistyö blogien avulla yleistyy. Oletin itse aikoinani, että pienet paikalliset verkostot olisivat mahdollisia ja ihmiset ottaisivat intohimoisesti omia alueitaan haltuun verkon kautta. Todellisuudessa ns. blogosphere on globaali ilmiö. 70 miljoonaa ihmistä bloggaa, mutta paikallisesti "meitä" on vielä sangen vähän.


Kirjoittamista vierastetaan. Blogi-kirjoittaminen vaatii oman tyylins tai lukijat kaikkoavat. Olen tutkinut suomalaista kenttää monesta kenttää ja yleishavaintona toteaisin, että olemme vasta heräämässä kansalaisjournalismin aikakauteen. Amerikassa ja Kiinassa tämä villitys on jo arkea. EU:kin laahaa jäljessä. EU on konservatiivinen uuden teknologian suhteen.


Davosin World Leader Conferensissa, tammikuun lopulla, valovoimaisimmat yrittäjät tulivat USA:sta. Muita trendi-settereitä olivat intialaiset. Kehitysmaat ovat nousussa, kuten ilmaston muutos ja Afrikka. Köyhyys (Powerty) on mielletty maailmanlaajuiseksi haasteeksi, jossa töitä riittää.

Lähetä kommentti