maanantaina, elokuuta 06, 2007

Uusia tuulia Sosiaalisen Median mallimaista

Elton John: Sulkekaa Internet!

Elton John on saanut paljon blogi-julkisuutta esityksellään Internetin sulkemisesta viideksi vuodeksi. Hänen mielestä se lisäisi luovuutta ja parantaisi musiikin laatua. Muusikot kantavat huolta Internetin vaikutuksesta busineksiinsä. Rokkarit häviävät ja Applen johtaja haalii luovien persoonien tuotokset. On se niin väärin kun miljardit menevät vempaintehtailijoiden taskuihin.

New York Times on paljastanut Fake Steven Jobsin. Blogin ylläpitäjäksi ilmaantui Forbesin toimittaja. Blogi parodioi ilkeästi itsekeskeistä kauniista esineistä pitävää maailmankuulua kulttijohtajaa, Steven Jobsia.

Rollarit heittivät suurieleisen keikan Suomessa. Pappa-rokkarit ovat sitä mieltä, että kiertue-elämä on välttämätöntä, koska levymyynti on mennyt kiville Internetin takia. Joten vierivät kivet saattavat olla Elton Johnin kanssa samaa mieltä.

Kuuntelin tänä aamuna Nightwishin uutta Evaa, ja vaikka hänkin joikaa kauniisti ja äänessä ei ole moittimista, kaipaan Tarja Turusen vahvaa diivailua. Tarjassa oli Nightwishissä poikkeuksellisen karismaattista elämää suurempaa esiintymistä. Turunen takaisin!

Mitä muuta Suomessa on kesän aikana tapahtunut? Sadetta on pidellyt ja politiikan tekeminen on lakannut kokonaan. Nokia mättää tiskiin hurjia lukuja ja nousukausi jatkuu. Hiukan on huolta kannettu amerikanserkkujen mökkien (real estate, housing) hintatason sulamisesta. Jos ylivelkaantuneet eivät pysty maksamaan asuntovelkojaan ja myyntiajat pitenevät, hinnat laskevat, pankkien vakavaraisuus on vaarassa ja ei ole varaa ostaa kiinalaisen teollisuuden valmistamia halpoja kulutustuotteita.

Puupulasta puhutaan edelleen. Sulkutullit purevat. Järjestelyjä odotettavissa. Toisaalta rakennusmateriaalien hinnat ovat kovassa nousussa. Miten kauan rakentaminen jatkuu näin vilkkaana?

Aloitin internetin sulkemisella. Odottakaa vielä hetkinen, on vähän busineksiä, jotka vaativat Facebookia, Twitteriä, Jaikua, blogia, Google Appseja, Wikejä ja muuta sosiaalista media. Jengi palaa kesälaitumelta, saapas nähdä, vilkastuuko keskustelu Pressossa. Kesällä tuntui joskus, että Suomessa on vain muutama kirjoitustaitoinen / -haluinen verkoissa. Muut olivat jo päätyneet Elton Johinen ehdotukseen ja vetäneet töpselit seinästä.

See here. Elton, relax. All you have to do is smash your hard drive, and they can’t find anything. No need to shut down the whole damn Internet. Bit of advice though: Stay off MySpace for a while. And maybe change your user name from “SirTeabaggingDaddy” to something a little more safe.

Ei kommentteja: