keskiviikkona, lokakuuta 03, 2007

Ekotalot ja bioenergia

Ekorakentaminen

Keskiviikko, Lokakuu 3, 2007 12.57 | Helge V. Keitel | , Merkinnät, Koti, Helge Keitel, Trenditehdas, Bioenergia

Olen pitkään ollut naama virneessä Lärvikirjassa (Facebook), josta jokaisen pitää kirjoittaa, koska kohta siitä maksetaan 10 miljardia.

Hyppään digitaalisesta kyydistä pienempää asiaan. Ekologinen rakentaminen, nollaenergiatalot ovat mahdollisia, mutta näistä meille tärkeistä asioista puhutaan ja kirjoitetaan harvinaisen vähän.

Ruotsalaiset ovat kunnostautuneet ekologisen rakentamisen alueella ja kuvittelen, vanhasta muistista, että saksalaiset pitävät kaikkea eko-etumerkittyä suuressa arvossa.

Wikipedia opettaa ekorakentamisesta näin:

Ekorakentaminen tai ekologinen rakentaminen tarkoittaa rakentamista energiaa ja luontoa säästäen. Pyrkimyksenä on rasittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Ympäristörasitetta arvioitaessa huomioidaan sekä rakennusmateriaalien valmistuksen ja itse rakentamisen, että rakennuksen käytön, ja viime kädessä myös purkamisen aiheuttama rasite.

Viime vuosikymmeniin asti ekologista rakentamista on harrastettu lähinnä erilaisissa koekohteissa, mutta asian huomioon ottaminen rakentamisessa on pikkuhiljaa yleistymässä. Suurimmassa osassa rakennustuotantoa huomioidaan vielä kuitenkin ainoastaan pakollisten määräysten kautta tulevat ekologiset vaatimukset

Mielessäni on ekorakentamisen (puu ja luonnonmateriaalit) ja energiatehokkuuden yhdistäminen. Voisimme rakentaa pieniä kyliä, jossa lämpöä ja sähköä tuotettaisiin bioenergialla.

Ei kommentteja: