maanantaina, lokakuuta 29, 2007

Sijoittajat paenneet kiinteistörahastoista | Uutinen | Kauppalehti Online

Mielenkiintoinen uutinen kiinteistösijoittamisesta. Valpas raha hakeutuu nyt muualle. Uutiset Amerikastako sijoittajia pelottaa? Pitänee keskustella aiheesta vanhanaikaisen kanssa.

Sijoittajat paenneet kiinteistörahastoista | Uutinen | Kauppalehti Online: "Sijoittajat paenneet kiinteistörahastoista Maanantai 29.10.2007 klo 06:00 (päivitetty ma 09:02) Vakaina pidetyt kiinteistöt ovat sijoituksina heiluvaa sorttia. Vakaina pidetyt kiinteistöt ovat sijoituksina heiluvaa sorttia. OP-Kiinteistö -sijoitusrahasto on menettänyt koostaan kaksi kolmasosaa pelkästään tämän vuoden aikana. Hieman yllättäen salkunhoitaja kutsuu sijoittajia vielä fiksuiksi.

Epäsuoria kiinteistösijoituksia tekevä OP-Kiinteistö ei ole yksin ongelmansa kanssa. Kiinteistömarkkinoiden alamäki näkyy selvästi monen sijoitusrahaston keskeisissä tunnusluvuissa. Maailmanlaajuinen listattu kiinteistömarkkina jatkoi syyskuussa hienoisessa nousussa, mutta Euroopassa suunta on selkeästi alaspäin.

Epäsuoria kiinteistösijoituksia tekevät sijoitusrahastot, jotka sijoittavat Eurooppaan, ovat tämän koko vuoden aikana olleet pinteessä. Esimerkiksi OP-Kiinteistö koko on nyt noin 30 miljoonaa euroa. Vielä vuoden vaihteessa se oli kolme kertaa suurempi. Pääomaa on siis lähtenyt pois."


Lähetä kommentti