torstaina, lokakuuta 04, 2007

Toimintasuunnitelma

Jatkamme työskentelyä Sotkamosta viikolla eteenpäin. Työstämme suurta teknologia- hanketta, jolla on kosketuspintaa metsäteollisuuteen. Työn alla on paljon muutakin jännittävää, joka näkyy blogeissamme - ja julkisuudessa pienellä viiveellä.

Toimitamme tämän viikon aikana ehdotuksen aloitusvaiheen palveluista. Kokonaisesityksemme teimme palvelujemme taustoittamiseksi ja ymmärrämme, että kokonaisuus tuntui suurelta. Kokonaisuuden läpivieminen edellyttää varsin massiivista yhteistyötä, joka vie paljon aikaa.

Tästä liikkeelle:
 • Penetration (markkinoiden avaaminen, kohdevalinnat, tarjouspyyntöjen pyydystäminen, täsmäoperaatiot)

 • Dedication (liiketoimintavaihe, jolloin yhteistyön kulut peitetään myyntituloksilla)

 • Saturation (kilpailukyvyn kehittäminen, tuottavuus, tehokkuus ja innovaatiot)
Suunnitelmaan ehdotamme puolen vuoden kiinteää panostusta, jonka jälkeen yhteistyömme muuttuu tulospohjaiseksi. Tämä ajatus oli sisäänrakennettuna kokonaisehdotuksessakin, mutta se edellyttää tietenkin myynnin ja toimitusten kasvattamista useisiin miljooniin euroihin lyhyessä ajassa.

PENETRATION

Alkuvaiheessa keskittyisimme:
 • Prospecting - (Kohteiden, asiakkaiden täsmäetsintään, painopiste Etelä-Suomessa)

 • Partnering - (Yhteistyön rakentaminen puurakentamiseen erikoistuneiden arkkitehtien ja arkkitehtitoimistojen kanssa)

 • Kaupallistaminen - (Etsimme kohteita ja rakennamme yhteistyön rakennusyhtiöiden / rakennuttajien kanssa, jotka voivat käyttää verkoston komponentti- ja rakentamis- /etätuotantopalveluja. Siirrymme tähän vaiheeseen puolen vuoden kuluessa)

 • Dedication – vaiheeseen (Siirtyminen tähän vaiheeseen kestänee 2-4 vuotta

Näkisimme viisaana, että "prospecting ja penetration" -työvaihe käynnistyisi nopeasti, koska silloin ehdimme ja pääsemme mukaan ensi keväänä käynnistyviin rakennuskohteisiin.

EKORAKENTAMINEN

Keskustelimme EKORAKENTAMISESTA. Profiloinnin, tunnettuuden lisäämisen ja asemoinnin näkökulmasta EKORAKENTAMINEN ja NOLLAENERGIA-rakentaminen ovat viisaita teemoja, koska rakentamisen kentässä on paljon toimijoita. Uusien ajatusten tuoja erottuu helpommin joukosta uusilla ja innovatiivisilla ideoilla.
 • Olemme käynnistäneet aiheesta bloggaamisen

 • http://tahti.blogspot.com/

 • Avaus Kauppalehdessä http://visualradio.blogit.kauppalehti.fi/2007/10/03/ekorakentaminen/
ÖKYRAKENTAMINEN

Eräs tuntemamme pienrakentaja on erikoistunut suurten ja kalliiden ökytalojen rakentamiseen. Parhaillaan on meneillään on 400 m2 talo, jossa on neljä autotallia. Hän panostaa myös näiden ökytalojen yksilölliseen sisustamiseen. Etelässä riittää raharikkaita, joilla on varaa maksaa yksilöllisestä asumisesta suuria summia.
 • Erikoistumisen mahdollisuuksia on useita

 • Valintojen tekemiseen vaikuttaa, kenen kanssa tähtäämme, tahdomme ja lähdemme yhteistyöhön
Teemme tarkemman laskelman puolen vuoden pituisesta penetration-operaatiosta. Hyödynnämme operaatiossa vahvasti verkko-osaamistamme. Tarkennamme ehdotusta tämän viikon aikana. Mitä mieltä olette tästä linjauksesta?


Lähetä kommentti