keskiviikkona, huhtikuuta 02, 2008

Ilmastonmuutos ja nollaenergiatalot

Mitä pitääkään tehdä tullakseen huomatuksi ja sitä kautta todelliseksi. Uudet ja innovatiiviset yritykset joutuvat pohtimaan tätä. Julkisen minän voi rakentaa, mutta voi sitä tuskaa mikä on kohdattava matkalla aitoon itseyteen.

Imagon rakentamisesta

Ekorakentaminen ja nollaenergiatalot ovat yhtä aikaa kiinnostavia, suuria lupauksia, mutta suurta yleisöä sangen vähän kiinnostavia. Innostuvatko näistä vain kapinalliset vastarannan kiisket? Ensimmäisenä jonossa eivät ole energiakustannusten maksuvalmiuskierteen joutuneet.

Energian säästäminen ja tuhlaaminen kietoutuvat nykyrakentamisessa erottamattomaksi kokonaisuudeksi, jossa on melkein mahdotonta sanoa missä putoavat naamiot ja missä "ilmastonmuutoksen siirtäminen alkaa".

Kuvamme ilmastonmuutoksen torjuntakeinoista ovat epätasaisia, ratkaisumallit epätarkkoja, rehellisiä ja johdonmukaisia keinoja on vaikea löytää, koska kaiken muutoksen takana vaanii myös iso raha, joka tahtoo jaolle.

Alaston totuus paljastuu Al Goren viihteellisessä leffassa, mutta miten itse kukin korjaa vanhemman talon nollaenergiakuntoon? Kuka kertoo? Mistä neuvot? Ketkä tekevät ja paljonko lysti maksaa? Kannattaako se? Mitä jos öljyn hinta kohta romahtaa alle $5o tynnyriltä. Näin on tapahtunut ennenkin.
Lähetä kommentti