maanantaina, helmikuuta 01, 2010

Keskustelua mikro- ja pk-yrityksistä ja pakallisista asioista

E71_24.10.2009_Sotkamo 156Verkossa on lukuisia kansallisen tason keskustelukanavia, joissa puidaan taloutta, politiikkaa ja kulttuuria suurten yritysten, puolueiden ja valtakoneiston huipulta.

Blogaajat keskustelevat suurten lehtitalojen ja telkkarin synnyttämistä teemoista, mutta mikro- ja paikallistason asiat eivät juurikaan herätä laajempaan vuoropuheluun.

Löytyisikö tästä uutta sarkaa?

Tarvitaanko uusi hyperpaikallinen kanava, joka tarttuu pienuuden ekonomiaan ja pienten toimijoiden todellisuuteen?

Kansalliseksihan se muuttuisi, jos blogaajia olisi joka kunnasta. Mutta alkuun pääsisi varmasti viidelläkymmenelläkin aktivistilla.

Kauppalehden tiedämme, Uusi Suomi ei tätä tee, paikallislehtien paikalliswebit ovat vain paikallisia, Suomi24 on sumeaa logiikkaa jne.

Mitenköhän tällaisen rakentaisi? Toisena haasteena voisi olla maksullisen kanavan rakentaminen, jossa kirjoittaisimme mikro- ja pk-yrityksistä sekä kuntien asioista.
Käytän tätä kanavaa uuden keskustelu- ja kirjoitusmallin hakumoottorina. Löytyykö tartuntapintaa?

Heitin joskus ajatuksen Piksusta talousmedian Seiska-lehtenä. Nyt siellä on kiitettävästi asiantuntevaa keskustelua taloudesta ja sijoittamisesta, mutta Seiska-sisältöä (populääriä) ei ole vielä kovinkaan paljon.

Näitä markkinarakoja kannattaisi tutkia ja sitten polkaistaan uusia kanava. Aamulehden kanava-alustana on NING, joten helppohan näitä on teknisesti manageroida.

Ei kommentteja: