tiistaina, huhtikuuta 19, 2011

Vaalien jälkeen Nokia seuraava uutispommi

april17_2011 066Vaalit on pidetty, kansa sanoi sanottavansa, seuraavan rypälepommin heittää Nokia; ilmeisesti pääsiäisen jälkeen. Nokian tulos julkaistaan tulevana torstaina ja ennakko-odotukset eivät ole korkealla. Suomalaiset saavat persujytkyn jälkeen uutta kylmää kyytiä.

Asiantuntijoiden mukaan Nokia ei ilmoita 6 000 vähentämisestä. Luku on lähempänä tonnia. Toisaalta Keilaniemessä kutkuttanee heittää hallitukselle mahdollisimman kova luu purtavaksi. Mutta heidänkin on pakko suojella kokoomuslaisia, jotta eivät joudu persujen ja demareiden pankkivangeiksi heti vaalivoiton jälkeen.

Suunnittelin Nokian N7 hankkimista, mutta sosiaalisen median asiantuntijat ovat neuvoneet, että E71 on hyvä puhelin ja N7 ei tuo muuta kuin lisää ongelmia. Nokian entinen “dream team” ei pystynyt elvyttämään Symbiania, jonka uusi johto on nimennyt Annaksi.

Hiljaista on suomalaisella mobiililaitetehtaalla. Uusia tuotteita ei ole tarjolla. Sopimus Microsoftin kanssa on toteutumistaan tai aloitustaan vaille valmis. Alkutalven kohu-uutisten jälkeen Stephen Elop on vetäytynyt kammioonsa; ei puhu eikä pukahda.

Nokian kurssi lienee tällä erää alle kuuden euron. Se saattaa tämän vuoden aikana valua alle viiden. Optimistisena suomalaisena uskon, että näemme vielä parempia aikoja – viimeistään vuoden kuluttua.

Nokia ei ole vielä totaalisesti lyöty kanveesiin, hirmuisia uutuuksia ei ole luvassa muiltakaan valmistajilta. Apple lypsää iPhone ja iPad lypsylehmiään ja iskee uusilla ilmestyksillään vasta, kun on pakko.

Mobiiliteollisuuden suuret lupaukset odottavat yhä tuloaan. Olisiko meillä suomalaisilla jotain uutta annettavaa? Ratkaisevat uudistukset eivät tule näkymään laitteissa: käyttäjät tuovat mobiiliuuteen tulevaisuuden uudet ihmeet ja tuulet.

Ei kommentteja: