tiistaina, marraskuuta 20, 2007

Eristysmääräykset kiristyvät, sähkölämmitys pannaan - Tekniikka & Talous

Helge: Ekorakentaminen, matalaenergiatlot, eristeet...

Eristysmääräykset kiristyvät, sähkölämmitys pannaan - Tekniikka & Talous: "Rakentamisen energiamääräyksiä kiristetään 30–40 prosenttia. Se on asuntoministeri Jan Vapaavuoren mukaan ainoa keino matalaenergiarakentamisen lisäämiseksi. Määräykset astuvat voimaan vuonna 2010.

”Rakennusvaiheessa maksettavat investoinnit ovat liian merkittäviä säästöihin verrattuna', Vapaavuori sanoi puhuessaan Kiinteistö- ja rakentamisfoorumissa Finlandia-talolla maanantaina.

Toisin sanoen rakennusliikkeet eivät pysty ulosmittaamaan lisäeristämisen investointeja asuntojen hinnoissa, vaikka täkynä olisivatkin pienemmät lämmityskustannukset asumisaikana. Niinpä rakennusliikkeet rakentavat talot minimimääräysten mukaan, vaikka teknisesti olisi mahdollista rakentaa myös matalaenergiataloja.

Vapaavuori totesikin, että laajamittaiseen matalaenergiarakentamiseen päästään vain säädöspohjaisella ohjauksella eli kiristämällä määräyksiä. 'Esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa määräykset ovat selvästi Suomen nykyisiä vaatimuksia tiukemmat', Vapaavuori muistuttaa."


Lähetä kommentti