keskiviikkona, lokakuuta 19, 2011

Onnistuuko Nokian paluu parrasvaloihin?

2011-10-05 22.09.08 Nokian N9 Meego on saanut myönteisen vastaanoton läheisten kannattajien ja käyttäjien keskuudessa. Minulla ei ole vertailevaa tietoa iPhone 4S tai Samsung Galaxy SII verrattuna.

Nokian tuotekehitys kulkee kuitenkin oikeaan suuntaan.

Viikon kuluttua saamme tietää, onko Nokian Mangoista kilpailijoiksi Androidin ja Applen kanssa.

Applen tulos notkahti ja fanit odottivat jotain suurempaa kuin iPhone 4S. Yhdessä yössä Applen arvosta haihtui Nokian kokoinen siivu.

Nokiaa on ruoskittu useita vuosia. Yritys on ottanut iFlopin johdolla valtavia riskejä. Hallitus seisoo, istuu ja kaatuu tämän strategian myötä.

Uskon edelleen, että Nokiaa ei ole lopullisesti lyöty lättäjalkasi mobiilibisneksessä. Microsoftin ja Nokian lihakset riittävät vastahyökkäyksen tekemiseen. Uskon ja toivon onnistumista Keilanimen uusille Windows puhelimille.

Anssi Vanjoen kannanotto vihjasi siihen, ettei Nokian softaosaaminen ollut niin huonolla tolalla kuin mitä Stephen Elop tahtomattaan antoi ymmärtää.

Toivotan onnea Nokian tulevalle julkkarille, vaikka olen siirtynyt korealaisten leiriin. Oma kannanottoni on käytännöllinen: tarvitsen hyvän mobiilityökalun ja Samsung Galaxy S2 tuntui markkinoiden parhaimmalta. Ainakin se riittää minulle.

Parin vuoden kuluttua Nokia + Microsoft ovat ehkä tasaväkisiä Applen ja Androidin kanssa ja silloin harkitsen paluuta “perussuomalaiseen” vaihtoehtoon.

Ei kommentteja: