sunnuntaina, lokakuuta 14, 2007

Ausntojen hinnoista Sotkamossa

Kainuulaisen mittapuun mukaan asuntojen hinnat ovat korkeita ainakin Sotkamon Pirttijärvenrannan taloyhtiössä. Asuntoja on myyty 2 568 euron neliöhinnalla.

Mutta rahalle saa myös vastiketta. Pirttijärven asuntoja myy Sotkamon OP-kiinteistökeskus. Pirttijärvenrannassa on maan mainio asunpaikka.

Kaikista asunnoissa on järvinäköala Pirttijärvelle. Huoneistoissa ovat saunat, lasitetut parvekkeet ja korkealaatuiset materiaalit.

Talossa ovat lisäksi hissi, vesikiertoinen lattialämmitys, sähköinen lukitusjärjestelmä ja ovipuhelin. Välipohjat ja -seinät valetaan paikoillaan. Näin melutaso jää mahdollisimman vähäiseksi.

Kajaanin asuntojen hinnat hipovat Pirttijärven lukuja, vaikka kaupunkikohteissa ei ole edes järvinäköalaa.

Kajaanin Hetteenmäen Niilonkadulla uusi huoneisto maksaa 2 100 - 2 330 euroa. Tattitielläkin hinnat kipuavat yli kahden tonnin, samoin Kuurnantiellä.

Sotkamon Jäätiössä uudet huoneistot maksavat enimmillään 2 150 euroa neliöltä.

Pirttijärven rantaan tulee kaikkiaan neljä taloa. Nyt rakenteilla oleva talo valmistuu ensi toukokuussa. Siinä on neljä asuinkerrosta. Jokainen talo on omalla tontillaan.

Rakenteilla olevan Pirttijärvenrannan ylimmät kerrokset ovat kahta asuntoa lukuun ottamatta myyty. Ostajat ovat paluumuuttajia, tavallisia sotkamolaisia ruokakuntia ja perheitä, jotka ovat käyneet lomamatkoillaan Sotkamossa.

Alueen neljä taloa valmistuvat vuoden välein. Näin koko puolentoista hehtaarin alue olisi valmis kolmen ja puolen vuoden kuluttua.

Tontille jää myös vanha varastorakennus, joka on uusien osakkaiden käytössä. Varasto sopii kalastusvälineille, renkaille ja jopa veneille.

Rantaan tulee oma venelaituri. Kerrosneliöitä neljään taloon tulee kaikkiaan 6 500.

Nyt rakenteilla olevassa talossa on kaksi yli sadan huoneistoa. Nämä molemmat on jo myyty. Isompia asuntoja olisi mennyt kaupaksi useampiakin.

Pirttijärvenrannan on suunnitellut kajaanilainen arkkitehtitoimisto Arto Klemetti.

Lähetä kommentti