tiistaina, lokakuuta 09, 2018

Matkailun Sugarland kaipaa tekoälyä ja uusia palveluja


Eilen keskustelimme Aarto M. kanssa keinoista matkailu- ja hotellipalvelujen käyttöasteen nostamiseksi. Millaisen sokerikuorrutuksen Kainuu, Sotkamo, Vuokatti tarvitsee, jotta väkeä tulisi tasaisena virtana kaikkina vuodenaikoina.

Tyhjät huoneet, käyttämättömät pedit ja autiot ravintolat eivät tuo killinkejä kassaan. Kustannukset jäävät yrittäjän kannettaviksi. Jokainen pitämättä jäänyt seminaari tarkoittaa, että kokoushuoneita lämmitetään ja ilmastoidaan ilman minkäänlaista tulovirtaa.

Onko kaikki tarvittava tehty? Rinnepalveluihin ja latuverkostoon on satsattu vuosikymmeniä, mutta onhan elämässä muutakin kuin urheilu. Urheiluharrastuksissakin tapahtuu muutoksia. Lumettomilla rinteillä rullataan nyt myös läskipolkupyörillä.

Yritysten koulutus- ja incentive-matkailu on vuosikymmenien saatossa muuttunut. Seminaarit ovat tiukempia, aika on kortilla, pakettien pitää olla tiiviimpiä.

Ikäihmiset kaipaavat aivan uudenlaisia palveluja. Miten hyvällä tasolla niiden tuottaminen on? Jos suksi ei luista, silloin lavatanssit on toimiva vaihtoehto. Huomisen safareita ei välttämättä tehdä moottorikelkoilla.

Hinnoittelulla on myös oma vaikutuksensa. Siinä on paljon tekemistä.Ei kommentteja: