tiistaina, joulukuuta 14, 2021

Sitra kertoo tammikussa vuoden 2022 heikoista signaaleistaMutta mitä ne heikot signaalit oikein ovat ja miksi niistä pitäisi toimittajana kiinnostua? Heikko signaali on ensioire muutoksesta tai merkki nousevasta asiasta, joka saattaa olla tulevaisuudessa merkittävä. Heikot signaalit ovat yllättäviä ja nykyistä ajattelua haastavia, todella tapahtuneita asioita. Ne kannustavat kysymään ”mitä jos?”.

Haastamisen lisäksi heikot signaalit auttavat kertomaan toisenlaisia tarinoita tulevaisuuksista. Tarvitsemme toisenlaisia tarinoita, sillä vanhat näkemykset ja tarinat eivät vie meitä kestävään tulevaisuuteen.

Heikot signaalit eivät ole vain jotakin outoa ja ihmeellistä. Ne auttavat meitä pohtimaan toisenlaista arkea. Olemmekin sijoittaneet signaalit arkipäivään ja tuttuihin paikkoihin: kotiin, työpaikalle, luontoon, kaupungilla käymiseen, päätöksentekoon sekä metaversumiin. Olemme halunneet paitsi hahmotella, millaisista tulevaisuuksista heikot signaalit kertovat, myös millaista näissä tulevaisuuksissa olisi elää.

Irrottaudu siis hetkeksi vielä ennen joulua ja tule linjoille heikkojen signaalien ennakkoesittelyyn! Aiheeseen meitä johdattavat Sitran ennakoinnin asiantuntijat ja Heikot signaalit 2022 -selvityksen kirjoittajat Mikko Dufva ja Christopher Rowley.


Lähde: SitraEi kommentteja: